Incepere an scolar 2020 – 2021

INCEPEREA ȘCOLII

AN ȘCOLAR 2020 – 2021

Dragi elevi ai liceului nostru, a început un nou an școlar, o nouă treaptă din viața voastră. În școală aflați lucruri noi, vă lărgiți orizontul, învățați să învățați, să descoperiți lumea din jur. Școala este un templu al cunoștințelor, în care știința și cultura formează deprinderile cele mai necesare și cultivă dragostea și interesul  atât față de valorile neamului, cât și față de cele universale. Nu renunțați la cunoștințe, la noi visuri, idei și ambiții, prin intermediul acestora veți contribui la asigurarea studiilor de calitate acasă.

În noul an școlar, vă urăm multă inspirație și interes pentru cunoaștere într-un mediu educațional prietenos!

Ținând cont de resursele școlii (dimensiunea salilor de clase, conexiunea la internet, calculatoare si camere web) și de datele privind situatia raspandirii virusului SARS-COV-2 la nivelul municipiului Braila, furnizate de Directia de Sanatate Publica, Consiliul de Administratie al Liceului Tehnologic “Grigore Moisil” Brăila, a optat pentru o învățare hibridă, conform șcenariului 2 – Galben, detaliat de ordinal comun al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, Nr. 5487 / 1494.

Modul de venire la liceu in aceasta perioada va fi explicat mai jos :

1. Scoala incepe  cu toti elevii de la clasa a 12 a si a 13 a prezenti fizic la scoala, iar elevii claselor neterminale învața in regim hibrid in limita bancilor din fiecare clasa prin rotatie la o săptămâna, 16 in clasa, restul online, avand obligativitatea de a fi prezenti la absolut toate orele . Pentru clasele de 16 si sub 16 elevi, orele se fac cu toata clasa la scoala.

2. Orele incep la 8.00, dar  intre 7.30 si 8.00 se face scanarea tuturor elevilor. Daca in urma controlulul epdemiolgic sau pe durata orelor unii elevi prezinta simtome specifice, acestia vor fi, dupa caz, fie condusi la sala de izolare special amenajata pana la venirea unui parinte, fie trimisi acasa si instiintati parintii.

3. Vor primi de la scoala masti la intrare si la iesire. Vor avea dezinfectant in fiecare sala de clasa, dar e bine sa aiba si elevii la ei atat masti cat si dezinfectant, pentru a evita cat mai mult contactul cu alte suprafete.

4. Parintii au obligatia sa faca triajul propriului copil dimineata, inainte de plecarea la scoala si in cazul in care prezinta temperatura mai mare de 37.4 sau simtome associate unei infectii respiratorii sau lipsa gustului si mirosului, sa opreasca copilul acasa si sa instiinteze de urgenta dirigintele si medicul de familie. In cazul in care elevul ajunge la liceu si in urma verificarii se va constata o temperatura mai mare de 37.4 grade,  succesiv la interval de 20 de minute, el va sta in camera de izolare pana va veni cineva din familie pentru al prelua.

5. Programul se desfasoara in intervalul 8.00- 14.00 pentru invatamantul de zi si 15.00-21.00 pentru seral.

6. Orele sunt de 55 minute. In pauza de 5 minute schimba clasele doar profesorii. Pauza de recreere de 10 minute a elevilor va avea loc pe parcursul orei, astfel incat sa nu fie mai mult de doua clase in pauza. O clasa iese in curte pe ușa de acces a elevilor,  iar cealalta pe la iesirea de la amfiteatru.

7. Elevilor le este interzis sa intre in alte sali decat sala clasei lor. Elevilor le este interzis sa-si schimbe locul in banca sau sa mute banca din pozitia stabilita. Elevii nu au acces in laboratoarele de fizica, chimie, informatica. La ora de Educatie fizica vor desfasura activitati si jocuri sportive care nu presupun contactul fizic cu o minge sau un aparat.

8. Elevilor din mediul online le este interzis sa filmeze si sa distribuie ora la care asista, sa aduca injurii colegilor prezenti sau cadrelor didactice, pentru a nu se incalca normele legale in vigoare. Filmarea si distribuirea de materiale video, fara acordul persoanelor implicate, se pedepseste penal.

9. Anunturile si orarul de la scoala se fac prin intermediul dirigintilor, pe site-ul scolii (www.moisilbr.ro si www.moisil.coolpage.biz), Pagina de Facebook a Scolii (Liceul Tehnologic Grigore Moisil – https://www.facebook.com/Liceul-Tehnologic-Grigore-Moisil-Braila-182573551766156 ), pe platforma Classroom existent de anul trecut, cat si pe grupurile de WhatsApp.

10. Parintii nu au voie sa vina la scoala, decat in cazuri de maxima urgenta. Toate problemele se rezolva online pe adresa de e-mail : moisil.braila@yahoo.com (in cadrul mesajului se va specifica clar Numele elevului, Clasa acestuia Nr de telefon de contact si problema solicitata) sau telefonic la diriginte .

11. Noile manuale le vor primi in primele 2 saptamani dupa un program stabilit cu d-na bibliotecara si dirigintii claselor, dupa ce acestea vor fi dezinfectate.

12. Intrarea elevilor in liceu se face pe poarta mare. Toti profesorii, personalul de intretinere si paza vor monitoriza ca accesul la sali si plecarea elevilor din scoala sa se faca numai pe traseele stabilite.

Dragi părinți, implicarea dumneavoastră în activitatea educațională contribuie la realizarea unui adevărat parteneriat din care are de câștigat toată societatea. Vă îndemnăm să răspundeți chemărilor Școlii, pentru că doar printr-un parteneriat activ între toți beneficiarii procesului educațional – elevi, cadre didactice și părinți – putem promova performanța și eficiența în educație.

Lasă un răspuns