Istoric Liceu

Grup Scolar “Grigore Moisil” Braila

1906 – Isi deschide portile Liceul “Nicolae Filipescu” la Bazargic-Cadrilater, in Bulgaria.
1940 – Scoala se muta la Mangalia, purtand numele de “Gimnaziu Comercial mixt”.
1945 – Se transforma in “Gimnaziu Comercial de baieti”, cu durata de scolarizare de 4 ani, la care studiaza elevi de nationalitati diferite.
1950 – Isi schimba titulatura in “Scoala medie tehnica de cooperatie mixta” , cu 3 ani de studiu.
1954 – Scoala se muta la Braila si se reinfiinteaza [n 1958 “Scoala medie de contabilitate si merceologie”, cu sediul pe B-dul Al. I. Cuza nr. 134, In localul fostului hotel “Sankt Petersburg”.
1971 – Sub egida Centrocoop, Scoala se extinde, devenind “Grup Scolar de cooperatie”. Pe langa Scoala profesionala cu variate meserii, apar acum liceul industrial si Scoala postliceala cu profil electronic, meseria depanator aparate radio-tv. Fiind dotata cu o buna baza materiala si avand personal de predare si instruire competent, se impune curand ca o scoala serioasa in care isi fac studiile elevi din multe judete ale tarii.
1983 – “Grupul scolar de cooperatie” primeste un nou sediu pe Sos. Ramnicu Sarat nr. 88. In ultimii ani a sporit mereu numarul absolventilor de liceu care au reusit in Invatamantul superior, mai ales la electronica, ridicand prestigiul scolii. An de an, prin elevii sai, scoala a obtinut multiple premii si mentiuni in cadrul traditionalelor concursuri pe meserii.
Astfel, intre anii 1984 – 1987, “Grupul Scolar de Cooperatie” a gazduit faza pe tara a concursului pe meserii, unde a obtinut 5 premii (2 premii I), iar in anul 1986 si respectiv 1988 s-a obtinut premiul I pe tara la meseria depanator aparatura radio-tv.
1997 – Prin O.M. 4105/16.08.1997, ia fiinta Grupul Scolar “Grigore Moisil” care, integrand si Scoala cu clasele I-VIII nr. 25, formeaza un grup scolar cu 6 forme de invatamant: primar, gimnazial, liceal, profesional, ucenici si postliceal, cu sediul in strada Carantina nr. 8 Braila.

Grigre Moisil Braila
Citeste articol din presa cu ocazia – reabilitarii