Project Eco4VET

Articol de presa: 28.03.2016 – Articol ziar

ECO4VET- Final de proiect

 Proiectul UE ECO4VET, ce ofera formare inovatoare pentru companiile de mobila ecologice, a avut ultima întâlnire la Barcelona.

 Consorțiul a avut intalnirea finală la Barcelona, aceasta fiind ​​găzduită de CENFIM- Liderul de Proiect, pe 16 și 17 martie 2016 și a anunțat că au fost finalizate principalele rezultate prevăzute de proiect. Din partea Liceului Tehnologic “ Grigore Moisil”-partener de proiect- au participat prof. Veronica  Cringau si Gheorhe Oana.

 Partenerii de proiect, care provin din 6 tari europene diferite, s-au intalnit pentru a finaliza executarea ultimelor sarcini preconizate și pentru a discuta despre colaborarea ulterioară încheierii proiectului.

Principalele produse ale proiectului sunt: ​​rezultatele unei cercetări în rândul companiilor de mobilier din Europa și a furnizorilor VET pentru a identifica decalajele dintre cererea și oferta de formare  cu privire la Ecodesign și Producție durabila în întreaga Europă; trei noi programe comune pentru profiluri profesionale cheie din sectorul mobilei, incluzand aspecte legate de mediu; și un curs interactiv on-line inovator care acoperă abilitățile identificate și competențele necesare.

Cursul se focuseaza pe Ecodesign și Producție durabila pentru profilele profesionale din domeniul mobilei, cum ar fi manageri generali, manageri de producție și designeri. Acesta a fost pus la dispoziție în 5 limbi prin intermediul unei platforme de e-learning și a fost testat de aproximativ 50 de studenți din toată Europa. Ca urmare a feedback-ului cursanților, conținutul cursului și metodologia au fost îmbunătățite. Elevii liceului nostru au fost cursanti ai platformei on- line, iar sapte dintre ei au promovat cursul corespunzator profilului de designer.

Materialele de instruire create vor fi utilizate de către partenerii de proiect- furnizori VET- pentru a îmbunătăți conținutul și calitatea ofertei lor educationale. Pe de altă parte, prin intermediul acestor noi cursuri si  materiale de învățare, companiile de mobila vor avea posibilitatea de a-si spori cunoștințele și de a-si  îmbunătăți competitivitatea. Ele vor răspunde mai bine cererii în creștere a pietei  pentru mobilă mai durabila și mai ecologica.

Mai mult decât atât, consorțiul a pus bazele unei colaborari pe termen lung între parteneri, care vor lucra împreună pentru a exploata rezultatele proiectului după perioada de execuție.

Partenerii vor sprijini, de asemenea, diseminarea informaților cu privire la noul curriculum comun printre furnizorii europeni de  VET, cu scopul ca alte centre de formare și școli din sectorul mobilei sa includa noul curriculum comun în oferta lor educationala și să ajute companiile europene să își sporească competitivitatea, oferind produse durabile.

Proiectul

Proiectul ECO4VET (Îmbunătățirea Educatiei Vocationale și Formării Profesionale legate de EcoDesign și Producție Durabila în Sectorul Producției de Mobilă), finanțat de Comisia Europeană (Programul Leonardo da Vinci) are obiectivul de a îmbunătăți competitivitatea angajaților și a companiilor europene prin dobândirea de competențe în materie de proiectare ecologică și producția durabilă. Proiectul include o analiză a nevoilor de formare pentru proiectarea ecologică și producția durabilă din sectorul mobilei, definirea metodologiei și conținutul cursurilor, dezvoltarea și adaptarea unei platforme de e-learning și mai multe teste pilot în diferite țări și limbi . În urma acestor etape ale proiectului ECO4VET se vor dezvolta noi instrumente și materiale educaționale, cu scopul de a îmbunătăți calitatea și de a oferi o formare eficientă pentru întregul sector. Pentru informații suplimentare vizitați www.eco4vet.com.

20160316_175125

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene.

Această publicatie reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabila pentru utilizarea informatiile continute  de acesta.

Mai multe informatii:

Coordonator de proiect:

Ms. M.Carmen Cobos

Design Responsible Area CENFIM                Tel. +34 977 570 122

Avda. de la Generalitat, 66                              mcarmen.cobos@cenfim.org

43560 La Sénia (Tarragona – SPAIN)             www.eco4vet.com


 

Press relase

http://www.eco4vet.com/images/newsletter/NL/NL02.html

Delivered the National Qualification Profiles study

Recently the project delivered a study about the Qualification Profiles at National levelfor the participating countries. These profiles were prepared processing the results of the project previous survey realized to identifying gaps between the current training offer regarding Ecodesign and Sustainable Production and professionals needs in the furniture sector.

Latest dissemination activities

Since the beginning of the project small group meetings were organized by project partners (OIGPM, CENFIM, GM and Budowlani) in Poland, Spain and Romania to present the ECO4VET project, partners and target key stakeholders. Partners have been organizing specific meetings and have been exploiting as well the participation to other meetings, projects and events related to the furniture sector.

JOIN the ECO4VET Pilot Course

One of the key delivery of the ECO4VET project is the development of an online Pilot Course that will cover those topics related to Ecodesign and Sustainable Production for furniture professional profiles such as General Managers, Production Managers and Designers. The course content has been created in order to satisfy knowledge, skill and competence needs regarding environment and sustainability issues for these furniture professional profiles. It will be delivered in 5 languages: English, Polish, Romanian, Spanish and Turkish.

http://www.eco4vet.com/index.php/inscriptions/138-romanian-pilot-test-course-inscription

Press relase

Comunicat  de presă

ECO4VET deschide o perioada de înscriere pentru un testul pilot al cursului gratuit cu tematica Proiectare Ecologică şi Producţie Durabilă  în Sectorul Mobilier

Marţi 3/02/2015

Testul pentru Cursul Pilot va implica 50 de persoane din diferite ţări, din diferite medii profesionale şi academice. Participarea este gratuită şi locurile vor fi alocate în ordinea înscrierii.

Proiectul ECO4VET  desfăşoară un curs online, care va acoperi subiecte legate de proiectarea ecologică şi producţia durabilă pentru profiluri profesionale din industria mobilei, cum ar fi: directori generali, manageri de producţie şi designeri.

Citeste tot documentul aici : press release

 

 

Project Eco4Vet – vizita in Polonia – Varsovia – 22 – 23.05.2014

Project Eco4VET by Slidely Slideshow

* Articol diseminare Braila 16.06.2014 – Articol presa

Lasă un răspuns